ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια πρόσφατης δημοσιότητας για κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκηνωτές που φιλοξενούνται σε κατασκηνωτικές μονάδες σε όλη την επικράτεια, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το σύνολο των ιδιωτικών κατασκηνώσεων λειτουργεί διαθέτοντας όλες τις νόμιμες άδειες και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες προδιαγραφές λειτουργίας για την υγεία και ασφάλεια των κατασκηνωτών και των στελεχών.

Η εμφάνιση μικρού αριθμού κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της Α! κατασκηνωτικής περιόδου ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις είναι και αναμενόμενη και διαχειρίσιμη. Την περσινή κατασκηνωτική χρονιά, οι κατασκηνώσεις λειτούργησαν με απόλυτη επιτυχία και ελάχιστο αριθμό κρουσμάτων.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις, ένας θεσμός με σημαντικό έργο στην ανάπτυξη των παιδιών με ιστορία 100 και πλέον ετών, ανταποκρίνεται  με αίσθημα ευθύνης και στην παρούσα διεθνή κρίση, βάζοντας σε προτεραιότητα την παροχή ασφαλών διακοπών σε παιδιά, κάτι που τώρα έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Κατόπιν συνεννόησης των λειτουργών κατασκηνώσεων, θα υπάρξει περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων προσέλευσης και διαμονής κατασκηνωτών εφεξής.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις παραμένουν ένας ασφαλής και εξαιρετικά ωφέλιμος χώρος φιλοξενίας παιδιών και καλούμε τους γονείς να μας εμπιστευτούν για μιαν ακόμη χρονιά!

 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΕΛΚ

Ο πρόεδρος,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ