5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Το καλοκαίρι είναι μια μεταβατική περίοδος, το παιδί δεν πάει σχολείο ενώ οι γονείς κατά κανόνα δουλεύουν. Συνεπώς, το οικογενειακό σύστημα υποδιαιρείται σε δυο υποσυστήματα διαφορετικών “ταχυτήτων”. Πολλοί γονείς αναρωτιέστε με ποιον τρόπο το παιδί σας μπορεί να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του ποιοτικά. Ένας από τους ποιοτικότερους τρόπους ένα παιδί να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του είναι η διαμονή σε παιδική κατασκήνωση.

 

ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αν οι διακοπές των γονέων συνδυαστούν με την παραμονή του παιδιού τους στη κατασκήνωση τότε είναι ο ιδανικότερος συνδυασμός. Με την επανένταξη στο οικογενειακό σύστημα θα παρατηρήσετε μια ανανέωση, ευχάριστη διάθεση και ενεργητικότητα από όλα τα μέλη της οικογένειας.
  • Η κατασκήνωση είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική για παιδιά ελλειμματικά σε κοινωνικές δεξιότητες, παιδιά που δεν κάνουν εύκολα φίλους, παιδιά που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Έρευνες κατέδειξαν ότι η κατασκήνωση δρα καταλυτικά θετικά στα παιδιά αυτών των κατηγοριών.
  • Μια επίσκεψη γνωριμίας του παιδιού μαζί με τους γονείς του στην κατασκήνωση είναι πάντα βοηθητική. Αυτό είναι καλό να γίνεται αρκετά πριν την ένταξη του παιδιού στην κατασκήνωση.
  • Αν υπάρχουν αδέρφια και φίλοι που θα ήθελαν να πάνε κατασκήνωση με το παιδί σας οργανώστε το νωρίς. Είναι καλύτερα το παιδί σας να νιώθει ότι δεν θα είναι παντελώς μόνο.
  • Ένα παιδί μπορεί να πάει σε κατασκήνωση περίπου από πέντε χρονών. Ωστόσο αυτό θα καθοριστεί από την προσωπικότητα του παιδιού, την συναισθηματική του ηλικία και το πόσο θέλει το ίδιο να πάει κατασκήνωση.